Egyedülélők igazolása (eredetileg 2016. január 7-én közzétéve)

image_pdfimage_print

2016. január elsejétől a legkisebb kuka ürítésére csak az az ingatlanhasználó köthet szerződést, aki a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használja, és ezt a tényt a települési önkormányzat által kiadott igazolás útján a közszolgáltató részére bizonyítja. Kérjük, hogy igazolást 2016. január 31-ig, ajánlott levélben juttassa el Zöld Bicske Nonprofit Kft. 2060 Bicske, Csákvári út 45. címre! Ha az igazolást nem kapjuk meg, a következő legkisebb kuka ürítési díját fogjuk számlázni. (385/2014. (XII. 31.) Korm. rend. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről 7. §)

 

“7. § (1) A vegyes hulladék szabványos gyűjtőedényben történő gyűjtéséhez a közszolgáltatónak biztosítania kell azt, hogy az ingatlanhasználó legalább 2 különböző űrmértékű gyűjtőedény közül választhasson.

(1a) A közszolgáltató a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló 2 különböző űrmértékű gyűjtőedény közül – az (1c) bekezdésben meghatározott kivétellel –

a) a természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja, amelynek az űrmértéke a 80 litert,

b) a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja, amelynek űrmértéke a 60 litert nem haladja meg.

(1b) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti jogosultságot az ingatlanhasználó csak abban az esetben veheti igénybe, ha annak tényét, hogy a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használja, a települési önkormányzat által kiadott igazolás útján a közszolgáltató részére bizonyítja.”

Comments are closed.